Designmetodik för interaktion mellan människa och dator

Där teknik och människa möts

Forskningen vid DSV handlar om design och utveckling av informationssystem för att skapa fungerande lösningar för existerande och framtida problem. Det innefattar bl a metoder för att analysera komplexa system, interaktion mellan människor och datorer samt säkerhetstänkande.

Vi tillämpar vår forskning på verkliga och viktiga problem. Det kan handla om katastrofhantering i stor skala, men också om stöd för effektiv möteshantering eller livslångt lärande. Vi konstruerar också verktyg som är anpassade till människans språk, bl.a. för att man lätt ska kunna hitta och sammanfatta information på Internet.

Som forskare är vi också intresserade av människors liv, arbete, lärande och fritid. Vi vill förstå och påverka hur tekniken griper in i och förändrar vår vardag. Det handlar självklart om tillämpningar av informationsteknik i det professionella livet, men också om det mobila livet, om lek och spel, om människors hälsa och olika användargrupper, såsom t.ex. barn och datorspelare.

Vi studerar metoder för att hantera komplexa problem, från algoritmer för att analysera stora datamängder till designmetodik för interaktionen mellan människa och maskin. Vårt arbete genomsyras av en helhetssyn och ett systemtänkande för hur tillämpningarna av vår kunskap ska användas ute i människors yrkes- och fritidsliv. Vi vill att all forskning ska omsättas i realistiska tillämpningar som kan prövas i de komplexa, verkliga situationer de är ämnade för.

Forskningen vid DSV är ofta ämnesöverskridande och genuint tvärvetenskaplig genom att perspektiv och metoder från andra ämnen införlivas, såsom psykologi, lingvistik, filosofi, statistik och matematik. Forskningen bidrar också till dessa ämnen genom metoder och tekniker för att söka ny kunskap

Designmetodik för interaktion mellan människa och dator

5 svar to “Designmetodik för interaktion mellan människa och dator”

 1. Josef Boberg Says:

  = en variant till av sätt för att hjärnFörsmutsa oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna ❓

  Lösningen

 2. nathaliesview Says:

  Hej Josef,

  Vi 90 % av medborgare är väldigt illa ute nu. Vi har under decennier varit ”utsatta för” myten om mänskliga rättigheter, demokrati och rättssäkerhet i Konungariket Sverige, numera EU också.
  Här är ett resultat: En rapporten om övervakningssamhället, från UK:

  Klicka för att komma åt surveillance_society_full_report_2006.pdf

 3. Ted klintberg Says:

  Vet inte men hoppas jag kan nå personen bakom ‘nathalies view’ , om det är så kan du berätta för mej vad du fick för svar angående chemtrails när du skrev på bildts blogg

  • nathaliesview Says:

   Hej Ted,

   Svaret på din fråga, är att jag fick inget svar alls!

   Statsråd svarar eller kommenterar aldrig obehagliga omständigheter som de själv är ansvariga för…

   Mvh/Nv


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: